Картопляна запіканка з овочами

Картопляна запіканка з овочами

Картопляна запіканка з овочами

Картопляна запіканка з овочами вельми просте блюдо з цілком звичних для середньої смуги Росії овочів. Ніжність картопляного пюре в поєднанні зі смаком овочевого рагу дві головні риси запіканки.

Тушковані моркву, цибулю, солодкий перець і томат змішуються з картопляним пюре і запікаються в духовці. Блюдо зовсім просте, але його овочевий смак однозначно приємний. Картопляна запіканка з овочами здатна стати частим блюдом на повсякденному столі.

Ця запіканка годиться як гарнір або як основне блюдо. Головне не забудьте полити її сметанкою або томатним соусом.

Поверхня пюре до запікання пластична і добре зберігає форму. Перед приміщенням в духовку можна прикрасити картопляну запіканку геометрично м візерунком. Для цього використовуйте вилку.

Після запікання малюнок стане добре помітний на рум’яної поверхні.

Інгредієнти

    6 картоплин 0,5 ст. молока 2 томата 2 моркви 1 болгарський солодкий перець 1 цибулина 3 яйця сіль перець

Спосіб приготування

    Відваріть картоплю до розсипчастості.

Приготуйте з картоплі, 2-х яєць і молока пюре. Подрібніть томати. Для цього достатньо порубати їх на дрібні кубики, але можна скористатися блендером. Наріжте моркву на тонку соломку. Болгарський перець поріжте вздовж на смужки.

Цибулю наріжте на квадратики. На сковороду з розпеченим маслом киньте цибулю і моркву. Злегка обсмажте.

Далі додайте солодкий перець і томати. Гарненько тушкуйте овочі. Зайва вода повинна випаруватися.

Коли овочі дійдуть до готовності, вимкніть вогонь і умішайте в них одне яйце. Додайте приправи. Змішайте тушковані овочі з картоплею в змащеній формі для запікання. Поставте запіканку в розігрітий до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!