Калорійність і корисні властивості — Корисні властивості сироватки

Калорійність і корисні властивості - Корисні властивості сироватки

Калорійність і корисні властивості — Корисні властивості сироватки

Кілокалорії: 25

Білки: 0.8

Жири: 0.1

Вуглеводи: 5.1

Корисні властивості сироватки були виявлені значно недавно. При виготовленні сиру або сиру з молока утворюється сироватка. Її цінність була визнана тільки останнім часом. Вважається, що сироватка прекрасно зміцнює здоров’я завдяки великій кількості корисних речовин.

Цей молочно-білковий продукт дуже важливий для нормального функціонування організму, в ньому міститься більше двохсот різних життєво важливих поживних речовин. Також різноманітний і мінеральний склад сироватки: у ній містяться майже всі мікроелементи і вітаміни, які містяться в молоці. Це і калій, і магній, фосфор, кальцій і вітаміни А, Е, С, В.

Якщо щодня випивати по літру молочної сироватки, то буде компенсуватися на 2/3 суточноя потреба організму в кальції, у вітаміні В2 — на 80%, на одну третину у вітамінах В1, В6 і В12, а потреба в калії відшкодовується на 40%. Ось що значать корисні властивості сироватки.

Молочна сироватка є низькокалорійним продуктом (калорійність сироватки становить 25 кілокалорій на 100 мл. Продукту), але, не дивлячись на це, дуже багата цінними для організму білками. А цукор, який містить сироватка — молочний і легко засвоюється.

Сироватка дуже корисна для організму: вона допомагає виводити шлаки і зайву рідину, розщеплювати шкідливі речовини без шкоди для здоворья. Вона є одним з небагатьох продуктів, який можна вживати щодня, отримуючи корисні протеїни і не боячись з’їсти зайві калорії.

Сироватка прекрасно підійде для раціону людей, що сидять на дієті, так як відмінно втамовує відчуття голоду. А що містять в ній різні мінеральні речовини, вітаміни та енергетичні речовини дозволять організму повноцінно функціонувати під час дієти.

Молочна сироватка володіє наступними корисними властивостями:

— регулює роботу нирок і покращує функціонування печінки;

— нормалізує роботу кишечника, тому особливо корисна при різних дієтах;

— виводить з організму зайву рідину і токсини;

— дуже корисна при ревматизмі і гіпертонії, допомагає поліпшити кровообіг і запобігти появі атеросклерозу;

— запобігає запальні процеси;

— діє заспокійливо на всю нервову систему організму;

— очищає шкіру і корисна для вагітних жінок.

Молочна сироватка застосовується для боротьби з такими хворобами, як:

1. Захворювання нирок, печінки і шлунково-кишкового тракту: (хронічний ентерит, хронічний панкреатит з зовнішньосекреторної недостатністю; хронічний гастрит зі зниженою секреторною активністю; дисбактеріоз кишечника, ентероколіт, хронічні запори; харчова токсикоінфекція; хронічний гломерулонефрит, пієлонефрит,). Корисні властивості сироватки цим не обмежуються.

2. Хвороби серцево-судинної системи: (гіпертонія, атеросклероз; стенокардія; ішемічна хвороба серця, недостатність кровообігу; постінфарктний кардіосклероз).

3. Хвороби судин головного мозку, такі як: порушення мозкового кровообігу, церебральний атеросклероз.

4. Ендокринологічні захворювання, наприклад, цукровий діабет та ін.

5. Хронічні захворювання дихальних шляхів: (пневмонія, фарингіт, тонзиліт, бронхіт, гайморит).

6. Хвороби жіночої статевої сфери: (кольпіт, ерозія шийки матки, цервіцит, молочниця, генітальний герпес, порушення вагінальної флори). Корисні властивості сироватки є в цьому випадку незамінними помічниками.

7. Шкірні захворювання: (вугрі, жирна шкіра, демодикоз, діатез, нейродерміт, харчова алергія, псоріаз).

Корисні властивості сироватки протипоказані людям з індивідуальною непереносимістю компонентів продукту.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!