Каланхое

Каланхое

Каланхое

Каланхое пір’ясте

Сік каланхое — Sussus Kalanchoes. Сировинної джерело — Каланхое пір’ясте — Kalanchoe pinnata (Lam.) Person.

Хімічний склад каланхое:

Вивчений недостатньо. Відомо, що надземна частина каланхое містить багато флавоноїдів, дубильні речовини, полісахариди, органічні кислоти (яблучна щавлева, лимонна), ферменти (дегідрази яблучної кислоти, карбоксилаза щавлевої і оцтової кислот), а також мікро- і макроелементи (алюміній, магній, кальцій, мідь, кремній, марганець).

Дія каланхое на організм:

Сік каланхое має виражену протизапальну дію, він найбільш активний у фазі ексудації, надаючи як бактерицидний, так і препарують дію. Відзначено також висока противірусна активність цього препарату. Ефективний він і щодо найпростіших і цвілі. Для лікування гнійних інфікованих ран, виразок або фурункулів хороший лікувальний ефект досягнутий в результаті двох етапного лікування: маслом звіробою і соком каланхое.

Препарат звіробою, володіючи сильну протимікробну дію, зупиняє запальний процес, а сік каланхое, що підключається на другому етапі, надає репаруючу (загоює) дію.

Препарат каланхое, приготований з його соку за методом Філатова, має властивості біогенного стимулятора і проявляє антимікробну дію.

Застосування каланхое:

Сік каланхое використовується головним чином як зовнішній ранозагоювальний засіб у стоматологічній, гінекологічної та офтальмологічній практиці для лікування трофічних виразок гомілки та інфікованих шкірних ран. Традиційна медицина використовує цей засіб також як протизапальний і ранозагоювальний при хворобах дихальної і травної системи.

При захворюваннях шлунково-кишкового тракту і печінки у відновний період доцільно використовувати в якості биогенного стимулятора сік каланхое, приготований за методом Філатова.

Лікарська форма каланхое:

Сік каланхое за методом Філатова. Для його приготування свежесобранную надземну частину рослини миють у проточній воді і витримують при температурі 3-10 ° С (у холодильнику) протягом 7 діб. Потім сировину подрібнюють і віджимають сої. Приймають по половині чайної ложки 2 рази на день.

Для зберігання соку готують спиртовий розчин або консервують медом.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!