Качка запечена з яблуками. Рецепт з фотографіями

Качка запечена з яблуками. Рецепт з фотографіями

Качка запечена з яблуками. Рецепт з фотографіями

Справжнє святкове блюдо — качка запечена з яблуками. Скуштувавши його раз, ви ніколи не забудете цей смак і аромат. У рецепті ми використовували нежирну індоуткі, її м’ясо ще ніжніше і дієтично.

Птах був вагою 2,5 кг — цього цілком достатньо, щоб нагодувати кілька разів трьох людей. Аромат під час приготування цієї страви огорне всю квартиру, а сусіди будуть спливати слиною, мріючи потрапити до вас на застілля.

Качка — 2,5 кг

Перець — пів чайної ложки

Покроковий рецепт приготування запеченої в рукаві качки з яблуками:

Готуємо яблука для качки, на наш погляд, так буде смачніше якщо яблуко очистити від шкірки і трохи присипати корицею. Яблука з корицею дають неймовірний аромат, крім цього їх можна збризнути лимонним соком.

Готуємо часник, сіль і перець. Змішуємо сіль і перець, часник чистимо.

Промиваємо курагу, чорнослив. Апельсини ріжемо на невеликі часточки.

Сіллю з перцем натираємо ретельно всю птицю зовні і всередині. Тепер можна начиняти птицю всім тим, що ми приготували: яблука, курага, чорнослив, горіхи, апельсин.

Отвір, через який ми фарширували качку, зашиваємо зубочисткою, а потім беремо нитку і додатково ще обмотуємо. Крила птаха повинні бути добре притиснуті до неї, інакше вони просто згорять в процесі приготування.

Готову качку вкладаємо в рукав і кладемо в розігріту до 220 градусів духовку.

Через 30 хвилин температуру можна зменшити до 180 градусів, а рукав акуратно розрізати, щоб по деку не розлий жир. Жирком, до речі, дуже добре поливати періодично птицю, щоб м’ясо було соковитим.

Через дві години качка з яблуками готова, можна подавати на стіл. Як гарнір можна зробити картоплю чи гречану кашу. Особливо смачні пропечені і ввібрали сік птиці фрукти, які ми використовували в якості начинки.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!