Кабачки мариновані гострі на зиму

Кабачки мариновані гострі на зиму

Кабачки мариновані гострі на зиму

Ті, хто любить кабачки і страви з них, напевно шкодують, що термін їх зберігання вельми невеликий, і ласувати ними можна тільки в сезон їх дозрівання. Слава Богу, людство придумало спосіб продовження терміну зберігання багатьох сезонних продуктів це зимові заготовки, як овочів, так і фруктів. Кабачки, замариновані з прянощами, будуть відмінною закускою всю зиму. Жоден зимовий святковий стіл не обходиться у нас без консервацій і солінь.

Дуже смачними і практичними заготовками на зиму є різні салати, які вже є повноцінними стравами, готовими до вживання, а не просто закускою. Різні рецепти заготовок з помідорів, огірків, перцю або такої страви, як лечо з болгарського перцю з чилі і сушеної паприкою на зиму. заготівля на зиму: салати з броколі або салат універсал овочева заготівля «Десятка» з десяти овочів, завжди дуже актуальні як на звичайному зимовому обіді, так і на святковому стіл.

Кількість порцій: не визначене

Час приготування: 4 год. 30 хв.

Калорійність: Среднекалорійние

Калорій в одній порції: 95 ккал / 100 г

Щоб приготувати кабачки мариновані гострі на зиму, вам знадобиться:

    кабачки — 4 кг морква — 4 шт. часник — 4 головки приправа для моркви по-корейськи — 1 упаковка сіль — 2 ст.л. цукор — 1 ст.л. оцет 9% -ний 1 ст. масло рослинне — 2 ст.

Як приготувати кабачки мариновані гострі на зиму.

1. Молоді кабачки промити, видалити плодоніжки і нарізати кубиками. Якщо кабачки перестиглі і великі — очистити від шкірки і насіння.

3. В окремій мисочці змішати часник, пропущений через м’ясорубку, приправу, сіль, цукор, оцет і масло. Перемішати до однорідності і залити кабачки з морквою. Перемішати овочі з маринадом лопаткою.

Маринувати при кімнатній температурі 3 години.

4. Простерилізувати банки і кришки. Справжні кабачки в маринаді перекласти в банки. Банки поставити у велику каструлю з теплою водою, щоб вода доходила до плічок банок. Довести до кипіння каструлю з водою і банками і кип’ятити півгодини. Потім закатати банки кришками.

Перевернути банки догори дном на рівній поверхні, тепло вкрити і залишити остигати при кімнатній температурі. Потім переставити банки із заготівлею в прохолодне сховище.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!