Як зробити фруктовий салат з вершками

Як зробити фруктовий салат з вершками

Як зробити фруктовий салат з вершками

Фруктовий салат відмінне блюдо, яке можна подати на святковий стіл або ж готувати у звичайні дні, щоб порадувати своїх друзів і близьких. Цей смачний і корисний десерт, без сумніву, люблять як дорослі, так і діти. Зробити фруктовий салат зовсім не складно, сьогодні хочу розповісти вам свій скромний рецепт.

Щоб приготувати фруктовий салат з вершками на 4 персони нам потрібні наступні продукти:

фрукти (близько 1 кг.), я брала полуницю, банан, грушу, ківі, консервований ананас і персик;

вершки більше 20% жирності (250 м);

сметана більше 20% (200 р);

будь йогурт або сирок (1 шт.), я використовувала «Danone Даніссімо Пломбір»;

шоколад для обсипання готового блюда з вмістом какао-бобів більше 55% (в моєму випадку «Бабаєвський елітний» 75%);

цукор за смаком (2-3 столових ложки);

горіхи (будь-які за смаком).

Етапи приготування

Всі фрукти помити, почистити, з груш і яблук вибрати серцевину, з персиків кісточки, порізати на маленькі шматочки, красиво укласти на тарілочки.

Приготувати крем-заправку: в блендері змішати вершки, сметану, йогурт, шматочок консервованого ананаса і цукор. Масою (трохи до цього охолодженої) рясно полити нарізані фрукти в тарілках.

Натерти на тертці шоколад в крихту, подрібнити горіхи, змішати. Отриманою сумішшю посипати наші заготовки. Фруктовий салат готовий! Перед подачею на стіл його можна трохи охолодити.

Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!