Як запекти качку

Як запекти качку

Як запекти качку

підготувати качку для запікання

  1. витягти качині нутрощі, якщо вони є (їстівні печінку, легені можна повернути назад з начинкою), промити.
  2. натерти тушку сіллю, змішаної з чорним перцем або каррі), викласти у форму для запікання (попередньо змащену маслом).

фарширування качки

  • начинити качку сумішшю яблук і перцю. Фарширувати щільно, злегка натискаючи, начинки входить багато. Якщо зелені в надлишку, частина гілочок можна помістити всередину птиці.
  • навколо качки викласти смажену цибулю, на нього зелень (трохи залишити для сервірування), залишки яблук і перцю.
  • Зверху додати набряклий рис, підсолити його. Долити 0,5 склянки води.

  • фаршировану качку зверху полити олією і затягнути форму фольгою;
  • запікати птицю при температурі 200 С близько 2 годин (якраз аромат смачний потече).
  • Потім зняти фольгу і дочекатися, поки качечка зверху підрум’яниться (15-20 хвилин). Рис періодично перемішувати, щоб верхній шар не підсихав.

  • готову фаршировану качечку викласти на блюдо, додавши до неї рис з овочами і фруктами і посипати зеленню.
  • Особливості приготування і смак

    Качка дуже смачна птах з жирною шкірою. З неї виходять чудові бульйони трохи кислуваті, насичені, соковиті. Напевно, качині бульйони взагалі найсмачніші.

    Вони є відмінною основою для локшини і різних супів.

    Куряча грудка більш темна кольором і більш соковита на смак, ніж куряча. А вже якщо ви їсте її з жирною шкіркою, взагалі ніяких проблем.

    Якщо вам зовсім не можна жирного, просто викидайте качину шкіру, що ж поробиш

    З чим поєднується качка

    Жирність качиної шкіри, це як приємне доповнення, так і проблема, багато не з’їси. Тому, відмінним доповненням до неї є соковиті, кислуваті фрукти, здатні увібрати її жирність (і придбати дуже пікантний кисло-солодкий. Одночасно, солоновато-м’ясний смак) і кілька нейтралізувати її своєю кислинкою.

    Для цієї мети відмінно підходять яблука, апельсини і чорнослив .

    Паприка надає качиної яблучної начинці пряну пікантність і теж дуже вдало поєднується і з качиним м’ясом, і з рисовим гарніром до нього.

    Рис з перцем, яблуками і цибулею теж дуже підходить до печеної фаршированої качці. У процесі приготування качка закінчується соками і їх, як раз, вбирає рис. Він буде смачним і в гарячому, і в холодному вигляді.

    А шматочки печених яблук в ньому просто супер!

    Ще качку можна фарширувати гречаною кашею, знову ж рисом, персиками, нектаринами, абрикосами і курагою, використовуючи помідори, цибуля, гриби, часник. Думаю, в деяких поєднаннях буде дуже смачно начинити качку сочевицею. Або викласти її поряд з качкою як гарнір.

    Для гарніру до запеченої качці підійде і картопля, нарізана кубиками, і картопляне пюре. І різні салати зі свіжих овочів.

    А можна запекти дуже смачну і не сильно жирну (такою вона вийде в результаті приготування) качку, фаршировану яблуками, в пиві рецепт. Яблука там тільки для смаку та аромату, їх не їдять, але сама птиця виключно хороша. Спробуйте, обов’язково.

    Ще можна зварити з качки дуже смачний харчо — рецепт абхазького харчо з качки.

    Як укласти качку у формі

    Качка птах більш велика і довга, ніж курка, тому, можливо, вам доведеться покрутитися її і так, і сяк, перш ніж вона цілком ляже в форму для запікання. Я змогла це зробити, втиснувши пташку по діагоналі.

    Мені було зручно начиняти її прямо в ємності. Але можна викласти в неї вже нафаршировану качку. Дивіться, як вам буде зручніше.

    Я не зашивала качку після фаршировані. Начинка частково навіть виходила назовні, лежачи на самих жирненьких місцях. І цілком вдало запеклася, нічого не розгубивши по дорозі.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!