Як з простих продуктів приготувати смачний торт «П’яна вишня»? …

Як з простих продуктів приготувати смачний торт «П'яна вишня»? ...

Як з простих продуктів приготувати смачний торт «П’яна вишня»? Рецепт, який здивує ваших гостей

Напередодні свят кожна господиня замислюється про те, чим здивувати своїх гостей. Пропонуємо рецепт торта «П’яна вишня», який можна приготувати швидко, причому із самих звичайних продуктів, є в кожному будинку.

Ніхто не стане заперечувати, що вишня досить смачна і корисна ягода, поряд з цим вона прекрасна не тільки у свіжому вигляді. Справжні господині, що піклуються про зимові заготовках, заморожують її, а потім протягом холодної пори року використовують для приготування десертів, пирогів, конфітюрів та інших кулінарних шедеврів. З цієї соковитої ягоди можна варити компоти і робити вино. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт чудового шоколадного торта під назвою «П’яна вишня».

Він зможе не тільки прикрасити святковий стіл, а й дозволить продемонструвати гостям свої кулінарні здібності на вищому рівні. Якщо ви не подбали заздалегідь і не зробили запаси вишні на зиму, її можна купити в найближчому супермаркеті.

У числі переваг даного торта не тільки його незабутні смакові якості, а й мінімальна кількість продуктів, необхідних для його приготування.

Випікання шоколадного торта з вишнею відбувається одним бісквітним коржем, який повинен бути близько 10 см. Для того щоб він вийшов повітряним і смачним, необхідно суворо дотримуватися рецепт і технологію приготування торта «П’яна вишня».

Основа торта — вишня, настояна на коньяку

Торт буде по-справжньому особливим, якщо ви правильно «опановує» ягоди. Отже, нам знадобиться:

0,5 кг вишні без кісточки;

коньяк.

Останній необхідний для того, щоб наполягти на ньому вишню. Підготовку ягід для торта слід проводити за 10-12 годин до випічки. Перед приготуванням настоянки відібрати тільки незіпсутий ягоди і вийняти з них кісточки, залити коньяком. Якщо ягоди дуже кислі в коньяк, на якому вона буде настоюватися, можна додати 2-3 ст. л. цукру. Якщо коньяку немає, його можна замінити горілкою, лікером або бренді.

Проте варто відзначити, що саме коньяк найкраще підійде для приготування торта «П’яна вишня».

Готуємо бісквіт

Легкий рецепт бісквіта

0,7 кг цукру;

десяток яєць;

1 ст.л. какао-порошку;

1 ст.л. віскі;

3 ст.л. борошна (вищий сорт);

2 ч.л. розпушувача;

ванілін.

Для приготування бісквіта слід цукор і яйця збити в піну за допомогою міксера. До цієї суміші додати ваніль і какао-порошок, перемішати. Долити віскі і поступово всипати борошно з розпушувачем, збити в однорідну масу. Для випікання тіста підготувати роз’ємну форму діаметром 30 см, змащену вершковим маслом і злегка прісипную борошном. Час випікання тіста — 1,5 години.

Форму з тістом розташовують на верхньому рівні духовки, розігрітій до 160 градусів.

З плином часу форму необхідно вийняти з духовки прибрати борту і накрити бісквіт вологим тканинною серветкою. Потім форму знову поставити в духовку, але вже на нижній рівень. Продовжувати випікання протягом півгодини. Готовому бісквіту дати охолонути і після цього зрізати його верхню частину.

За допомогою ложки необхідно видалити середину коржа, при цьому залишивши стінки завтовшки близько 2 см.

Яєчні жовтки збити з цукром в однорідну масу, яка в результаті повинна вийти білого кольору. Додати борошно і какао-порошок, перемішати. Попередньо охолоджені білки збити в щільну піну.

Поступово, по 1 ст. л. додавати до борошняної суміші, постійно перемішуючи. В результаті тісто має вийти пишним. Приготувати форму, попередньо змастивши її маслом, випікати бісквіт близько 40 хвилин на середньому вогні.

Після вилучення з духовки дати бісквіту охолонути, а після цього видалити з нього середину.

Рецепт бісквіта на сметані

3 склянки борошна;

1 склянка цукру;

2 склянки сметани;

2 ч.л. какао-порошку;

яйця — 3 шт .;

0,5 ч.л. соди

Сметану і цукор змішати з яйцями. Борошно і какао змішати з содою. До рідкої маси додати суху суміш і замісити тісто.

На попередньо змащену маслом форму (близько 26 см діаметром) викласти тісто і випікати його на середньому вогні протягом 50 хвилин.

Крем для торта «П’яна вишня»

Крем слід готувати з м’якого вершкового масла. Згідно даним рецептом, для приготування торта знадобиться згущене молоко. Але для «П’яна вишня» підійде і будь-який інший масляний крем.

0,5 масла вершкового;

3 ст. л. какао-порошку;

банка згущеного молока.

Вишню, яка настоялась на коньяку, слід викласти в сито і дати їй стекти протягом 15 хвилин. Після цього вершкове розм’якшене масло збивати і поступово додавати в нього згущене молоко. До отриманої маси додати какао, збити. У крем покласти вишню і крихти бісквіта.

Для кращого смаку в крем можна додати пару столових ложок коньяку, на якому настоювалась вишня.

Крем Шарлотт. Рецепт

0,2 кг вершкового масла;

1 склянка цукру;

2 ст. л. борошна;

1 стакан нежирного молока.

Цукор розвести в молоці, закип’ятити. У невеликій кількості прохолодного молока розвести борошно, так, щоб не було грудок, додати гаряче молоко, влити в ємність з молоком і цукром. Продовжувати варити все на повільному вогні, при цьому постійно заважаючи.

Після того як крем закипів, його необхідно остудити. Розм’якшене масло збити і потихеньку додавати в заварний крем.

Для приготування торта підійде будь шоколадна глазур. Але для «П’яна вишня» краще за інших підійде рецепт шоколадної глазурі на сметані. Нам знадобиться:

50 гр. масла вершкового;

3 ст. л. какао-порошку.

Сметану слід змішати з цукром і поставити на невеликий вогонь. Довести до кипіння і додати вершкове масло. Продовжувати варитися глазур до того моменту, поки масло не розчиниться.

У фіналі приготування торта «П’яна вишня» в середину коржа необхідно залити крем і накрити його зрізаною верхівкою. Верх торта прикрашається шоколадною глазур’ю і вишнями. Приготування десерту має відбуватися за день до святкової події для того щоб торт добре просочився.

За дві години до подачі на стіл «П’яну вишню» слід поставити в холодильник для охолодження.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!