Як в домашніх умовах зробити лікер

Як в домашніх умовах зробити лікер

Як в домашніх умовах зробити лікер

Кавовий лікер — задоволення досить дороге, тому розповімо про те, як можна приготувати його в домашніх умовах.

Кавовий лікер, рецепт перший .

Для приготування лікеру вам знадобиться згущене молоко, спирт або гарна горілка, розчинна кава.

Цей рецепт цікавий тим, що вживати лікер можна відразу ж після приготування, а готується він дуже швидко. Невелика кількість згущеного молока розчиняється в спирті або горілці до отримання густої маси. Чайна ложка (для однієї порції) розчинної кави розчиняється в невеликій кількості окропу (на дні чашки).

Потім компоненти змішуються, ретельно перемішуються, і лікер готовий. Виходить досить смачно, і головне — швидко.

Лікер можна зберігати в холодильнику, але бажано вживати його відразу, адже не складно буде зробити ще.

Якщо злегка удосконалити цей рецепт, вийде багатьма улюблений Бейліс. У цьому випадку потрібно додати ванільний цукор, жирні вершки і яєчні жовтки. Жовтки, цукор і згущене молоко змішуються міксером, потім додаємо каву, змішуємо, якщо не весь кави розчинився — не біда. Додаємо вершки і знову все змішуємо.

Тепер залишилося додати горілку, якщо кава не весь розчинився, з додаванням горілки все одно вийде однорідна маса.

Співвідношення компонентів для Бейліса: банка згущеного молока, пляшка горілки 0,5 л, столова ложка кави, чотири жовтка, дві столові ложки ванільного цукру, вершки — 0,4 л.

Кавовий лікер в домашніх умовах, рецепт другої.

Необхідні складові: дві склянки цукру, дві склянки води, дві склянки горілки або рому, столова ложка ванілі, півсклянки розчинної кави.

Спочатку готуємо сироп — в металевому посуді змішуємо воду і цукор, доводимо до кипіння, давши охолонути, але не остаточно, потім додаємо кави, ретельно перемішуємо.

В окремій ємності змішуємо ваніль і горілку (ром). Тепер змішуємо отриману суміш з кавовим цукровим сиропом.

Лікер потрібно настоювати протягом трьох тижнів в темному прохолодному місці, періодично помішуючи. Потім, після закінчення зазначеного терміну, суміш проціджують і лікер готовий.

Отриманий лікер гарний у всіх відносинах, це дуже смачний напій, але не мене хороший він і при додаванні в інші страви — в морозиво, десерти, коктейлі. З його допомогою ви здивуєте і порадуєте гостей і смачним напоєм, і чудовими десертами.

Пам’ятайте тільки про те, що кофеїн в цьому напої міститься в концентрованому вигляді.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!