Як солити огірки

Як солити огірки

Як солити огірки

Як солити огірки? Напередодні огіркового врожаю, справжнього буму у багатьох господинь, хочу розповісти тим, хто цього не знає, про деякі хитрощі домашнього посолу. Всі соління краще проводити з овочів приблизно однакових розмірів, в цьому випадку розподіл солі буде більш рівномірним.

Якщо у Вас є можливість купити або зібрати на своїй дачній ділянці огірочки з пухирцями, а не гладкі на дотик (як для салату), то можете не турбується за невдалий посол. Другий важливий момент: огірки повинні бути не тільки однакові, але і не дуже великі, так як такі екземпляри мають великі насіння, що негативно відбивається на смакових якостях готових разносолов.

Як солити огірки на зиму? Рецепт, представлений нижче, не може бути використаний для зберігання огірків в домашніх, кімнатних умовах, так як заготівля не містить оцту або яких або інших консервантів, а більше схожа за своїми смаковими якостями з бочковим посолом. Взимку, при наявності льоху або великого холодильника, банки з огірками зберігаються до самої весни.

Незважаючи на різні рецепти, способи заготівлі огірків — маринування, консервування та ін. — Ці класичні правила однакові і застосовуються у всіх без винятку випадках. І наостанок хочу сказати: скільки б у Вас не було вільного часу, намагайтеся перед будь-якими заготовочних маніпуляціями обов’язково замочувати огірочки як мінімум на 1-2 години в холодній воді.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!