ЯК РОБИТИ заварним кремом

ЯК РОБИТИ заварним кремом

ЯК РОБИТИ заварним кремом

1. Це один з найбільш старовинних, самих англійських соусів. У наш час стало модно для додання соусів ванільного аромату, розрізати стручок ванілі і додати ванільні насіння в соус — це скорочує час, який гарячий крем повинен настоюватися — але я рекомендую використовувати старий добрий ванільний екстракт.

Спочатку маленьким ножем розрізати стручок ванілі навпіл уздовж, потім за допомогою чайної ложки, вичистити насіння. Покласти і стручок і насіння в маленьку каструлю, налити 570 мл жирних вершків. Жирні вершки можна замінити на нежирні вершки і молоко. Два останніх, можливо, підійдуть навіть краще, якщо ви будете поливати кремом і він повинен бути рідкий.

Потім поставити каструлю на повільний вогонь і нагрівати до кипіння.

2. Поки вершки нагріваються, віночком збити 6 великих жовтків, 1 десертну ложку крохмалю і 50 г золотистого цукру. Яєчні жовтки будуть згущувати крем. А якщо додати трохи крохмалю, крем ніколи не згорнеться, навіть якщо буде явний ризик згортання, крем вийде гладкий і ніжний, так як крохмаль стабілізує яйця.

Збивати потрібно буде всього 2 хвилини.

3. Потім дістати стручок ванілі з гарячих вершків — стручок передасть вершкам свій яскравий смак і аромат ванілі.

4. Потім, збиваючи постійно однією рукою яйця, поступово влити в миску гарячі вершки. Коли все поєднано, негайне повернути суміш у каструлю з допомогою гумової лопатки.

5. Включити повільний вогонь і постійно помішувати, поки крем не загусне, чи не стане однорідним і гладким, що трапиться як тільки крем закипить. Якщо ви його перегріється і він буде виглядати зернистим, не хвилюйтеся, просто перелийте його в інший глечик або миску і продовжуйте збивати віночком, поки він знову не стане однорідним і гладким. Потім накрийте плівкою поверхню, щоб не утворилося пінки, і дати охолонути.

Щоб подавати його теплим пізніше, поставте миску з кремом на каструлю з ледь киплячою водою.

Спробуйте такі рецепти:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!