Як приймати насіння льону для схуднення?

Як приймати насіння льону для схуднення?

Як приймати насіння льону для схуднення?

Серед природних препаратів, що сприяють загальному зниженню ваги, особливе місце займає лляне насіння. Його здавна відносили до продуктів харчування. Стародавні лікарі часто використовували його в медичних цілях. З недавніх пір насіння льону потрапили в сферу інтересів дієтологів. Насіння та їх властивості піддалися серйозному вивченню.

З кінця минулого сторіччя цей продукт використовується в дієтичному харчуванні.

Корисні властивості насіння льону.

Серед компонентів структури насіння особливої ​​уваги заслуговують амінокислоти, жирні кислоти, полісахариди, клітковина, лігнано і вітаміни.

Амінокислоти льону за своїм складом практично повністю повторюють протеїни, завдяки яким соєві боби славляться своєю поживністю.

Жирні кислоти насіння в більшості своїй відносяться до категорії поліненасичених. У комплексі жирів переважає Омега 3. Жирні кислоти є надзвичайно важливими для регулювання всіх життєво важливих процесів організму.

Клітковина насіння гарантує нормалізацію роботи травної системи, дозволяє знизити у кілька разів ризик онкологічних захворювань, чудово стимулює імунітет.

Лігнани — особливі фенольні сполуки, володіють потужними антиоксидантними властивостями, здатні одночасно придушувати життєдіяльність бактерій і вірусів.

Полісахариди забезпечують відвару з насіння льону обволікають якості та лікувальні властивості при проблемах шлунка.

Насіння містить у своєму складі досить багато вітамінів групи В, вітамінів для підтримки молодості — А і Е, вітаміну F, який приймає безпосередню участь у жировому обміні.

Схуднення з насінням льону.

За рахунок чого ж насіння льону дозволяють позбавлятися від зайвих запасів жиру?

Досить часто лікарі кажуть, що однією з причин збільшення ваги є неправильне функціонування видільної системи організму. Коли організм не здатний вчасно виводити перероблені продукти, ті затримуються в кишечнику. Шкідливі речовини починають негативно впливати на процеси, втручаються в їх перебіг.

В результаті організм утримує зайві шлаки, рідини, токсини, а це провокує накопичення надлишкових жирових відкладень. Для ліквідації такого роду ожиріння досить налагодити правильний обмін речовин, і відрегулювати діяльність видільної системи.

Насіння льону сприяють схудненню, беручи участь в регуляції роботи травної та видільної системи. Ми вже знаємо, наскільки багатий склад лляних насіння. Відвар з них, просуваючись по травному тракту, надає дію пом’якшувальну, обволікаючу, допомагає позбутися мікродефектів.

Слизова оболонка системи травлення відновлює свою всмоктувальну функцію, і активно поглинає з їжі корисні речовини. Збільшення в організмі кількості корисних речовин позитивно відбивається на його стані. Організм починає активніше працювати, і позбавлятися від запасів шлаків і рідин.

При прийомі цільних насіння льону запускається інший очисний механізм. Потрапляючи в шлунок, насіння розбухають і заповнюють собою його простір. Мозок отримує команду, що шлунок повний, і фіксує насичення. Насіння подрібнені діють таким же чином, але дещо м’якше.

Клітковина подрібненого насіння має властивості м’якого проносного засобу. Одночасно жирні кислоти насіння надають дію на печінку і виділення жовчі. Печінка активно збирає токсини і швидше виводить з організму.

При регулярному прийомі препаратів насіння льону ознаки схуднення можна зафіксувати вже через два тижні.

Отже, лляне насіння здатне дійсно допомогти в боротьбі із зайвою вагою. Особливо ефективно його застосування, якщо ожиріння викликається наступними причинами:

    Проблемами, що виникають через дисфункції системи травлення;

Надлишкової зашлакованностью організму;

Порушеннях в гормональній системі;

Станом, який визначається, як переддіабетним.

Елементи, що входять до складу лляного насіння, здатні допомогти при повноті, яка супроводжує цукровий діабет, або при переддіабетним стані. Компоненти відварів насіння активізують дію інсуліну. При виникненні гормонального дисбалансу в організмі жінки лікарі спеціально рекомендують прийом насіння.

Як правильно приймати насіння льону.

Оптимальний варіант прийому насіння — в грубо подрібненому вигляді. Їх можна потовкти у ступці, або порубати в кавомолці безпосередньо перед вживанням. У цілісному вигляді насіння вживати можна, але поживні речовини з них організму дістануться в мінімальному обсязі. Подрібнене насіння проковтують і запиваются достатньою кількістю чистої води (інші напої в даному випадку не підійдуть).

Розбухання клітковини насіння має здійснюватися безпосередньо в шлунку і кишечнику.

Немає необхідності в термічній обробці насіння. Їх можна додавати в салати з овочів, супи, сирні суміші, каші. Існує практика додавання насіння в хліб та іншу випічку. При термічній обробці насіння в якійсь мірі втрачають свої позитивні властивості, але як і раніше здатні приносити користь.

Вживання насіння суворо обмежується.

Для профілактичних цілей рекомендується приймати не більше 5 г протягом доби (дрібна ложечка).

Для лікувальних цілей максимальний прийом — 50 г (по дві великі ложки ввечері і вранці). Починають прийом з невеликої кількості, і до максимального доводять протягом двох тижнів.

Лляне насіння приймається курсами, тривалість курсу визначається персональними показниками: рівнем здоров’я організму, станом травної системи, індивідуальною переносимістю. Тому комусь достатньо буде курсу в 14 днів, а хтось продовжить прийом від двох до чотирьох місяців з перервами.

Що слід пам’ятати.

Насіння льону придбайте свіжі, чи не лежані. Вони повинні бути коричневого або золотистого кольору, блискучі. Тьмяні насіння не підійдуть.

Розмелені насіння швидко окислюються з-за великого вмісту жирних кислот. Тому їх розмелюють дрібними порціями і відразу з’їдають. Окислилися насіння починає гірчити, стають неприємними на смак.

Цільні насіння краще зберігати в морозильнику.

При вживанні насіння льону слід ввести в звичку щодня випивати не менше двох літрів негазованої чистої води.

Уважно прислухайтеся до реакції організму, і припиняйте прийом при виникненні неприємних відчуттів.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!