Як приготувати вареники — фірмовий рецепт

Як приготувати вареники - фірмовий рецепт

Як приготувати вареники фірмовий рецепт

Вареники, мабуть, друга після борщу блюдо, характеризує українську кухню. Відомі й улюблені в усьому світі, і, звичайно ж, часті гості на столах усіх українських сімей. У кожної господині є і свій борщ, і своіваренікі — випробувані, перевірені і улюблені в родині.

Я покажу свій улюблений рецепт вареників з вишнею, мій фірмовий. Заварне тісто ідеально підходить саме для вареників з солодкими начинками, воно дуже тоненьке, ніжне, комфортне і приємне в роботі.

Тісто для вареників, в основному, роблять найпростіше на воді. Бувають вареники на кефірі, на сироватці або на молоці. Начинки теж можуть бути найрізноманітнішими.

Головна відмінність вареників в начинку кладуть уже готовий до вживання продукт. Якщо м’ясо, то відварне, якщо цибулю, то обсмажений. Єдиний виняток свіжі ягоди влітку або їх заморожений варіант взимку. Одна з найпопулярніших літніх начинок вишня.

Як приготувати вареники з вишнею

Борошно 450 г.

Цукор 115 г.

Масло вершкове 30 р

Приготування

Вишню помити, вийняти кісточки. Засипати вишню цукром і прибрати в холодильник на 30 хвилин, щоб ягоди пустили сік.

Для приготування тіста висипати в миску борошно, додати яйце, розтоплене вершкове масло, щіпку солі і 1 столову ложку цукру. Перемішати міксером з насадками для тіста.

Закип’ятити приблизно 250 мл. води. Не припиняючи перемішувати тісто міксером, тонкою цівкою вливати окріп. Коли тісто збереться в кулю навколо лопатей міксера, вимкнути його і вимісити тісто руками.

Воно повинно бути не липким, м’яким, за текстурою як мочка вуха.

Розділити тісто навпіл, одну частину накрити вологим рушником, щоб тісто не підсихало. Другу частину тіста розкачати на посипаний борошном стіл максимально тонким шаром. Вирізати кружальця.

Для цього зручно використовувати металеве формувальне кільце.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!