Як приготувати курячу печінку?

Як приготувати курячу печінку?

Як приготувати курячу печінку?

17 травня. Ксенія Чуплигіна

Завдяки своїй ніжної консистенції і соковитості куряча печінка не вимагає ні зайвих зусиль при приготуванні, ні надмірних витрат часу. До того ж цей субпродукт володіє високою кулінарної і харчовою цінністю. До складу курячої печінки входить цілий ряд корисних речовин:

  • вітаміни групи В;
  • ретинол;
  • фолієва кислота;
  • селен;
  • залізо.
  • Шашлик з курячої печінки

    Етапи приготування:

    1. Печінка нарізати шматочками середнього розміру, подрібнити цибулю і перець болгарський. Всі компоненти скласти в миску.
    2. Додати сіль, спеції і перемішати.
    3. Майонез і гірчицю викласти в миску і ретельно змішати.

    Поставити на 1.5 — 2 години в холодильник.

  • Після цього шматочки промаринуватися печінки нещільно нанизати на дерев’яні шпажки.
  • Обсмажити шашлички на сковороді з розігрітим маслом з двох сторін до готовності, яку можна визначити, проткнув ножем один зі шматочків, що виділився прозорий сік свідчить про те, що страва готова.
  • Подають шашлики з курячої печінки з найрізноманітнішим гарніром.
  • Торт з курячої печінки

    • печінка куряча — 500 г;
    • морква — 3 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 4 шт .;
  • сир твердий — 300 г;
  • яйце куряче — 1 шт .;
  • майонез — пачка;
  • сіль, перець — за смаком;
  • млинці тонкі.
  • Етапи приготування:

    1. Нарізати печінку, цибулю і моркву дрібними шматочками і обсмажити. Посолити, додати спеції і подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки до стану паштету.
    2. Додати яйце і ретельно перемішати.
  • Млинці приготувати з будь-якого перевіреного рецепту.
  • Зібрати торт наступним чином: перший млинець змастити паштетом і накрити другим млинцем, на який також викласти паштет, зверху посипати тертим сиром.
  • Дії повторювати до закінчення компонентів. Самий останній млинець рясно змастити майонезом і обсипати тертим сиром.
  • Торт помістити в розігріту духовку на застелений харчовою фольгою або пергаментним папером деко, запікати до утворення золотистої скоринки. Після чого можна подавати до столу дуже смачний оригінальний торт.
  • Теплий салат з курячою печінкою і шпинатом

    • печінка куряча — 300 г;
    • яйце куряче — 3 шт .;
    • масло вершкове — 2 ст.л .;
    • листя шпинату свіжі — 200 г.
    • 1 ст.л. оцту винного;
    • 2 ст.л. масла оливкового;
    • гірчиця (не дуже гірка) — 1 ст.л .;
  • зелена цибуля подрібнений — 2 ст.л .;
  • мед — 1 ч.л.
  • Етапи приготування:

    1. Печінка промити, злегка обсушити, нарізати дрібними шматочками і обсмажити на розігрітій з маслом сковороді близько 10 хвилин на сильному вогні до золотистого кольору, часто перемішуючи.
    2. Зварені яйця нарізати невеликими кубиками.
    3. Дно салатник вистелити листям шпинату, на які зверху викласти теплу печінку, а потім нарізані яйця.
    4. Полити приготовленої з призначених для неї компонентів заправкою і відразу ж подавати до столу.

    Поради щодо вибору і приготування печінки курячої

    1. Найголовніше — правильно вибрати курячу печінку, яка повинна мати коричневе забарвлення з бордовим відтінком. Не можна вживати в їжу субпродукт з зеленими плямами, що свідчать про пошкодження жовчного міхура під час його вилучення.

    Переморожена куряча печінка має занадто світлий колір і ніякі кулінарні хитрощі вже не здатні зробити її смачною після приготування. Запах у охолодженої печінки повинен бути приємний, злегка солодкуватий, в іншому випадку від подібної покупки краще відмовитися відразу.

  • Під час покупки замороженого субпродукту слід звертати увагу, як на його зовнішній вигляд, так і на кількість льоду на ньому. Знову-таки, занадто світлого кольору куряча печінка означає, що вона піддавалася аж ніяк не однократному заморожуванню-розморожування.
  • Не варто купувати і субпродукт з великою кількістю льоду, до чого платити за воду і продукт, якість якого викликає сумніви. При зовнішньому огляді замороженої печінки, слід упевнитися, що, по-перше, не порушена цілісність упаковки, а, по-друге, всі шматочки повинні неодмінно бути покриті тонким шаром льоду. Якщо ж є підсохлі шматочки печінки, ні в якому разі не варто її купувати.

    Оскільки крім неприємного смаку, такий продукт може завдати шкоди здоров’ю.

  • Важливо також правильне розморожування курячої печінки. Упаковку потрібно помістити в нижнє відділення холодильника, в те місце, де температура не вище +5? С. Таке щадне і поступове розморожування сприяє повній цілості смакових і поживних властивостей субпродукту. Після відтавання, печінка слід промити під прохолодною струменем води, очистити від великих жовчних проток і плівок.
  • Коли якість продукту викликає деякий сумнів — його можна замочити в холодній воді з додаванням молока на 12 годин. Цей захід врятує печінку від сухості і позбавить від гіркоти.

    Тут приведена лише невелика дещиця існуючих рецептів приготування курячої печінки. Справді, цей продукт неповторно смачний в різних видах: смаженому, тушкованому або відвареному. У будь-якому випадку правильно приготована печінка не втрачає своєї неповторності завдяки дивовижному смаку і соковитості.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!