Як правильно готувати пасту

Як правильно готувати пасту

Як правильно готувати пасту

Хороша паста, виготовлена ​​з твердих сортів пшениці, не тільки смачна, але й корисна – вона містить у своєму складі рослинні білки, різноманітні вітаміни групи В і клітковину. Тому дієтологи рекомендують нам наслідувати приклад чудової Софі Лорен, яка ніколи не відмовляла собі в задоволенні поласувати своїми улюбленими спагеті. Головне – є якісні макаронні вироби і правильно їх поєднувати з іншими продуктами, що й пропонують середземноморська і макаронні дієти.

Як правильно готувати пасту

Але зараз мова не про дієти, а про пасту. Як її грамотно готувати? Будь-які макаронні вироби потрібно навчитися правильно варити. Ступінь готовності перевіряється на смак: макарони повинні залишатися небагато тверді в серцевині.

Пропустіть цей момент – і макарони вже переварені.

Абсолютно помилково переконання, що будь-які макаронні вироби перед подачею на стіл слід промивати водою. Насправді, якісна паста, яка подається в гарячому вигляді, не вимагає промивання, це не радянська вермішель, повна крохмалю.

Якщо ж ви збираєтеся використовувати відварені макарони для приготування інших страв, наприклад, запіканок, макаронні вироби рекомендується відкинути на друшляк і збризнути їх оливковою олією без жодного промивання.

Час приготування пасти коливається в межах 3-8 хвилин, тому їх краще відварювати перед самою подачею на стіл. Багато хто з нас звикли змішувати макарони з соусом і розігрівати їх разом, однак правильніше поливати їх розігрітим соусом вже в тарілці.

На думку італійців, найголовніше в пасті – це соус. Найбільш простий з соусів являє собою суміш оливкової олії з тертим часником. У цю суміш можна додавати й інші продукти: горіхи, трави, сир і т.д.

Соуси для пасти

Більш вишукані і складні види соусів готуються з м’ясом, дарами моря або грибами. Наприклад, паста болоньез готується з використанням наступних продуктів: вино, шматочки смаженого м’яса, базилік, помідори, селера і часник. Паста карбонара включає заправку з беконом, яйцями і вершками. Забавно, що назва страви – карбонара – говорить про те, що ця проста, але дуже поживна паста здатна вгамувати голод будь-якого трудяги. А ось рецепт більш вишуканого соусу до пасти марінара: креветки і мідії, оливкова олія і біле вино, а також часник.

Сама назва цієї пасти натякає на її зв’язок з морем і морепродуктами.

Взагалі, паста може бути практично будь-який, в залежності від вашого смаку і фантазії. До макаронних виробів прекрасно підходять різні трави та спеції, овочі та м’ясопродукти, тому ви можете сміливо експериментувати з соусами, створюючи свої власні варіанти пасти.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!