Яблука запечені в духовці — смак дитинства

Яблука запечені в духовці - смак дитинства

Яблука запечені в духовці смак дитинства

Яблука, запечені в духовці десерт знайомий з дитинства всім. Але раніше яблука запікали в основному з цукром. Зараз же варіацій на тему багато.

Запечені яблука з цукром

Інгредієнти:

  • 5 яблук
  • 5 чайних ложок цукру

Як приготувати яблука в духовці

Витягаємо спеціальним пристосуванням серцевину з кожного яблука. Робимо це таким чином, щоб отвір не було наскрізним. У кожне яблучко всипаємо по одній чайній ложці цукру і ставимо в духовку.

Яблука запікаються при t = 70-90`с близько 20 хвилин. Чим нижче температура в духовці, тим краще зберігається форма яблука, але при цьому буде потрібно збільшити час запікання.

Якщо потримати яблука в духовці довше, то вийде гіркувато-мармеладний смак.

Так само, крім цукру, можна додати корицю або інжир.

Яблука з медом в духовці

Інгредієнти:

  • зелені яблука — 8 шт.
  • мед — 8 чайних ложок
  • подрібнені волоські горіхи

Приготування яблук в духовці

Яблука вимити, вирізати серединку, залишаючи денце. Покласти в усередину кожного яблука мед, волоські горіхи, потім мед і знову подрібнені горіхи. На дно посуду, в якій будемо запікати яблука можна налити трошечки води.

Запікаємо в духовці до готовності.

Якщо яблука великі, розрізаємо їх навпіл, виймаємо насіння. Викладаємо на деко. У кожну половинку яблука кладемо по 1 чайній ложці меду.

Запікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 200С. Ну, дуже смачно!

Запечені яблука з сиром

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 200гр сиру
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. ложка цукру
  • ванільний цукор на кінчику ножа

Як приготувати запечені яблука

Сир протираємо через сито. Яєчний жовток збиваємо з цукром і з ванільним цукром. Додаємо все це справа в сир і ретельно перемішуємо. Яблучка моєму. Гострим ножем зрізаємо верхню частину кожного фрукта, роблячи «кришечку».

Ложкою виймаємо серцевину. Начиняємо яблука сирною масою, зверху накриваємо «кришечками». Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо яблука, 15 20 хвилин.

Подаємо зі сметаною або джемом за бажанням.

Запечені яблука з сиром та родзинками

Точно так само, ножем, вирізається серцевина яблука. Цукор плюс сир і натерта цедра лимона перемішується. Додається родзинки.

Яблука часточками запечені в духовці

Яблука нарізаємо тонкими часточками і викладаємо у формі троянд, поливаємо медом або присипаємо цукровою пудрою. Запікаємо в мікрохвильовці 10 мін.Пріятного апетиту!

Яблука з ягодами в духовці

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!