Худнемо смачно: дієтичні салати з овочів

Худнемо смачно: дієтичні салати з овочів

Худнемо смачно: дієтичні салати з овочів

В даний час існує величезна кількість способів тримати своє тіло у відмінній формі. Багато хто віддає перевагу заняттям спортом, деяким вистачає просто збалансувати свій раціон харчування, а деякі сидять на всіляких дієтах. При цьому дієти займаю не останнє місце в рейтингу методів схуднення.

Чим же це обумовлено? По-перше, це вид боротьби із зайвою вагою. По-друге, різноманітність всіляких дієт дозволяє вибрати найбільш підходящий за смаком варіант. По-третє, дієта не вимагає великих витрат часу, таких як наприклад вимагає тренування. Але при цьому не слід забувати, що для дієти іноді потрібна велика сила волі, ніж для занять спортом.

По-четверте, дієта дуже корисна, адже позитивний вплив розвантажувальних днів на організм доведена вже давно.

Більш широко застосовуються дієти у весняний та літній період. Одним з факторів, які цьому сприяють, є доступність необхідних продуктів, їх різноманітність і досить низька вартість. Так, літніми варіантами дієт вважаються всілякі фруктові та овочеві дієти.

Причому, в першому випадку вітається застосування в їжу фруктів в природному вигляді, а ось овочеві дієти представляють дієтичні салати.

І так, овочевий салат, що ж він може в себе включати? Природно перевагу потрібно віддавати овочам, найбільш підходящим за смаком. Але бувають дієти, які вимагають певного суворого раціону з незмінними компонентами.

Для більш точного поняття про овочеві салатах варто розглянути кілька варіантів рецептів.

Дієтичні овочеві салати:

Салат "Світлофорчики", Інгредієнти необхідні для його приготування це 5 каперсів, 5 не особливо великих помідор, 5 великих печериць, зубок часнику, 3 великих болгарських перцю (обов’язково червоний, жовтий і зелений), базилік, сіль. Для приготування цієї салату необхідно попередньо відварити гриби. Потім підготувати солодкий перець — помити, розрізати його уздовж і очистити від насіння. Після цього необхідно подрібнити помідори, гриби, часник, базилік, все перемішати, трохи посолити і додати до них каперси.

Отриманою масою начиняє половинки перців і поміщаємо їх в духовку на 10-15 хвилин. Таким чином, отримуємо теплий барвистий і дуже смачний салатик, який навіть можна представити у вигляді основного блюда.

Салат "Іспанка", Для його приготування потрібні 2 болгарських перцю різних кольорів, 1 великий помідор, невеликий огірок, зубчик часнику, томатний сік, червоний винний оцет, червоний перець, сіль. Приготування: огірок і солодкий перець необхідно нарізати поздовжніми смужками, помідор — кубиками. Нарізані овочі викладаємо на тарілку.

Часник необхідно подрібнити і змішати з томатним соком (3-4 столові ложки), винним оцтом (1-2 столові ложки), сіллю і перцем. Соус добре перемішуємо і заправляємо їм підготовлені овочі.

Салат "Екзотичний" складається з таких компонентів: 1 огірок, 1 авокадо, 2 помідори, пучок редиски, пучок салату, для заправки — оливкова олія. Для приготування даного рецепту необхідно просто подрібнити всі овочі на невеликі кубики і заправити їх оливковою олією, за бажанням можна додати спеції.

Салат "Помідорка". Для його приготування потрібні кілька помідорів, бринза, трохи зелені петрушки і для заправки нежирна сметана або оливкова олія. Якщо помідори невеликі, то їх слід нарізати на тонкі кола, якщо великі — то кола слід розрізати навпіл.

Бринза нарізається на невеликий кубик, хоча можна і просто потерти її на тертці. Петрушка також подрібнюється, але досить крупно. Всі інгредієнти перемішуються і заправляються одним з варіантів.

Дані рецепти дуже прості у приготуванні і не вимагають великих фінансових або тимчасових витрат. При цьому деякі варіанти більше підходять для повсякденного вживання, а деякі можуть гідно зайняти місце на святковому столі.

Дієтичні салати з овочів включені в меню дуже багатьох дієт. Обумовлено це їх корисністю, різноманітністю, смакотою і поживністю. Такі дієтичні салати допомагають боротися із зайвою вагою з користю для всього організму, адже вони дуже багаті на вітаміни і мікроелементи.

Різноманітність рецептів таких салатів дає можливість щодня радувати себе чимось новим, і сидіти на одному продукті кілька днів, а іноді і тижнів, не доведеться.

У процесі приготування таких салатів необхідно дотримуватись деяких порад, які спрямовані на досягнення більш ефективного результату. А саме:

найбільш корисно вживання салатів із сирих овочів, без їх термічної обробки;

заправкою для дієтичних салатів повинні виступати оливкова олія, знежирений йогурт або нежирна сметана, але ні в якому разі не майонез;

по можливості сіль і оцет краще замінити на лимонний сік;

  • для різноманітності в будь-який овочевий салат можна додати жменьку горіхів.
  • Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!