Густий сметанний крем для торта та іншої випічки

Густий сметанний крем для торта та іншої випічки

Густий сметанний крем для торта та іншої випічки

Сметанний крем для торта

Сметана допомагає зробити випічку апетитною і красивою. При цьому основним плюсом її є той факт, що для приготування сметанного крему вам не знадобиться великої кількості продуктів. Готувати ж сметанний крем довго не доведеться.

Рецепти сметанних кремів для випічки

Традиційний сметанний крем передбачає використання всього двох продуктів. Для нього вам знадобляться:

— 1 склянка сметани 30% -ної жирності;

— 1 склянка цукру.

При приготуванні крему важливо все гарненько збити і перемішати. Головне — щоб цукор на зубах не хрустів. Для додання крему особливого смаку та аромату можете додати трохи ваніліну.

Збивайте сметану до тих пір, поки на поверхні не з’явиться повітряна шапочка. Це і буде сигналом до того, що крем готовий. Можна наносити його на торт.

Сметану високої жирності потрібно брати для того, щоб вона краще збивати. Якщо ви взяли рідкий продукт, попередньо приберіть з нього рідину. Налийте в полотняний мішечок і підвісьте, щоб рідина стекла

Ще один варіант сметанного крему передбачає додавання в нього згущеного молока. Для його приготування вам знадобляться:

— 500 г сметани 30% -ної жирності;

— 1 банка згущеного молока.

Збивайте разом ці два продукти до отримання повітряної солодкої маси. Кондитери запевняють, що такий крем є відмінним засобом для просочення торта. Причому такий сметанний крем можна використовувати і для булок, і для тістечок, і навіть для звичайного білого хліба.

Крем зі сметани зі згущеним молоком можна зробити самостійним десертом. Просто потрібно додати до нього фрукти і ягоди

— 1/2 кг сметани;

— 1 склянка цукру;

— 1/2 кг сиру.

Починайте збивати сметану з сиром, поступово підсипаючи до них сир. Бажано перед тим, як збивати продукти між собою, сир протерти через сито. Це зробить його більш однорідним і ніжним.

Не використовуйте для приготування крему домашню сметану або сир. Велика ймовірність того, що при активному збиванні ви отримаєте масло або сироватку

З чим можна поєднувати сметанний крем

Пам’ятайте, що наносити крем на торт бажано за добу до того, як ви будете його їсти. Пов’язано це з тим, що він повинен просочити коржі. У цьому випадку бісквіт стане дуже ніжним і по-особливому смачним. Що ж до іншої випічки, в неї краще крем додавати безпосередньо перед вживанням.

Пов’язано це з тим, що крем може занадто просочити випічку і зробити її вологою. В результаті тісто може рватися, і начинка буде випадати.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!