Грибна ікра з опеньків

Грибна ікра з опеньків

Грибна ікра з опеньків

Час приготування: 1 ч. 0 хв

Грибна ікра з опеньків хороша і як самостійне блюдо, і як гарнір до різного роду страв, і як намазки на хліб. Її легко приготувати і можна довго зберігати.

Опис приготування:

У нашій родині опеньки сприймають тільки в одному виді — у вигляді грибної ікри. Завжди по осені намагаємося небудь виїхати за опеньками самостійно, або купити їх на ринку — і завжди готуємо з них ікру. Готується воно дуже просто, а зберігається добре, тому на зиму завжди заготовляємо кілька баночок.

А вже яке задоволення взимку відкрити баночку ароматною грибної ікри з опеньків, намазати на бородинський хліб і з’їсти — словами не передати :) Думаю, любителі грибів мене зрозуміють!

Отже, простий рецепт грибної ікри з опеньків:

1. Опеньки уважно перебираємо (якщо збирали в лісі) миємо, чистимо. Відварюємо в підсоленій воді, в яку до кипіння додаємо лавровий лист, мелений чорний перець. Час кипіння — не більше 10 хвилин, т. К. Опеньки — ніжні гриби.

Далі гриби поміщаємо на великий друшляк — нехай стікають, і займаємося овочами.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажити на олії до напівпрозорості. За бажанням використовуємо натерту на середній тертці моркву і дрібно нарізані яблука, зелень, часник.

3. Гриби після охолодження (40 — 60 хвилин) подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку, додаємо овочі. Отриману суміш тушкуємо на повільному вогні до випарювання половини рідини. Під час готування можна підливати олію.

Закриваємо кришку і залишаємо нудитися близько 30 хвилин.

4. Остиглу грибну ікру розфасовуємо по чистих ємностей. У такому стані вона буде зберігатися в холодильнику 3 — 4 тижні; морозилці — 4 місяці; загорнена в банки і поставлена ​​в темне місце — цілий сезон.

Впевнена, рецепт ікри з опеньків нагоді всім справжнім господиням. Удачі!

Інгредієнти:

    Опеньки — 500 Грам Цибуля ріпчаста — 3 Штуки (або 300 грам) Морква — 2 Штуки Яблука — 2 Штуки Часник — 3 Штуки (3 зубчики) Зелень — 50 Грам Рослинна олія — 5 Ст. ложок (для смаження) Сіль — — За смаком Перець — — За смаком Лавровий лист — — За смаком

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!