Готуємо заварний крем

Готуємо заварний крем

Готуємо заварний крем

До складу заварного крему обов’язково входить молоко в досить великій кількості, яйця або жовтки яєць.

Залежно від технології приготування, до складу продуктів заварного крему може так само входити попередньо пасеровані борошно або крохмаль. Суміш для крему доводиться до кипіння або злегка проваривается.

Використовуються заварні креми добре остиглими або теплими для оформ­лення тортів, приготованих на основах з листкового або заварного тіста, здатних увібрати крем так, щоб основа не розкиснула.

Якщо заварні креми використовуються не відразу після їх приготування, то масу треба розмішено­вать до повного її охолодження або посипати поверхню крему цукровою пудрою, щоб на по­верхности готового заварного крему не утворюючи­лась плівка. Якщо плівка все ж утворилася на поверхні, такий крем треба обов’язково протікання­реть крізь сито.

Для ароматизації заварних кремів можна до­бавить в крем фруктові настоянки або лікери, свіжі або консервовані соки, ванільний цукор або ванілін. лимонний сік і цедру або есенція з цитрусових, мед, смажений мигдаль або горіхи, порошок какао, шоколад. При внесенні таких добавок в крем необхідно зменшити кількість молока.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!