Гороховий суп пісний

Гороховий суп пісний

Гороховий суп пісний

Цей суп (дал по-індійськи) – одна їх різновидів горохових супів. Однак додаються в нього не тільки підсмажені, але і роздроблені спеції надають супу цікавий смаковий букет. Добутий аромат спецій залежить від їх кольору обсмаження: при темному кольорі – аромат більш гострий, при світлому – ніжний і не дуже гострий аромат.

Склад:

    900 мл води 2/3 склянки розщепленого звичайного гороху 2 ст. ложки рослинної олії (або топленого не в піст) спеції: по 0,5 ч. ложки куркуми, насіння кмину (кумина), насіння коріандру, за смаком чорний мелений перець (або суміш перців, або гострий перець кайенский) 2 ч. ложки натертого свіжого імбиру 1 ч. ложка сухої зелені петрушки або кінзи (або 1 ст. ложки свіжої) близько 1 ч. ложки солі (або за смаком)

Як приготувати пісний гороховий суп:

  • Відміряти необхідну кількість гороху.
  • Сухий горох

  • Промити його під проточною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою, і замочити в окремій ємності мінімум на 5 годин або на ніч перед приготуванням. Після попереднього замочування гороху стане приблизно в 2 рази більше.
  • Горох після замочування

  • Поставити каструлю з водою для супу на вогонь.
  • Злити воду з замоченого гороху і промити його.
  • У кипляче воду покласти горох, куркуму і трохи (приблизно 0,5 ст. Л.) Масла. Помішуючи час від часу, щоб горох не прилип до дна, довести воду до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь і, накривши кришкою, варити до повного приготування гороху. За бажанням, для додання супу більш однорідної консистенції, можна збити його віночком, міксером або блендером (але мені більше до смаку не виходить в такому випадку пюреподібний суп.
  • А все-таки з невеликими шматочками гороху).

    Приготування горохового супу пісного

  • Підготувати необхідні спеції.
  • Спеції для горохового супу

  • Приблизно за 5 хвилин до закінчення варіння в сковороді з товстим дном просмажити без масла на малому вогні насіння коріандру і кмину до потемніння.
  • Підсмажені спеції

  • Гарячі прожарені насіння крупно роздрібнити в ступці.
  • Подрібнене насіння коріандру і кмину

  • У сковороді розігріти масло і покласти дрібно натертий (або нарізаний) імбир, а через 30 секунд мелений перець. Додати подрібнені прожарені спеції і добре перемішати.
  • Обсмажування імбиру

  • Вміст сковороди, сіль і суху зелень додати в каструлю з гороховим супом.
  • Гороховий пісний суп майже готовий

  • Перемішати і вимкнути вогонь. Залишити суп під закритою кришкою на 2 хвилини, щоб він просочився ароматом спецій.
  • Ароматний гороховий суп готовий! Можна подавати на стіл!

    Порада: Бажано страви з бобових продуктів готувати не на вечерю, т. К. Така їжа довше перетравлюється.

    P.S. Якщо Вам сподобався рецепт, підписуйтесь на оновлення. щоб поштою дізнаватися про нові стравах.

    Смачного!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!