Фруктовий торт з дріжджового тіста

Фруктовий торт з дріжджового тіста

Фруктовий торт з дріжджового тіста

Фрктовий торт хоч і калорійне, але смачне і поживне солодке блюдо, його можна подавати як основну або на десерт. Для його приготування потрібні наступні продукти (їх маса вказана по брутто):

  1. яблука 680 г;
  2. груші 548 г;
  3. масло вершкове 600 г;
  4. цукор-пісок 324 г;
  5. яйця 3 шт .;
  • цедра лимона 200 г;
  • цукор ванільний 28 г;
  • сода питна 24 г;
  • борошно пшеничне в / с 800 г;
  • дріжджі сухі 32 г;
  • яєчний жовток 1 шт .;
  • сметана 10 г.
  • Технологія приготування солодкого страви "Фруктовий торт з дріжджового тіста"

    Яблука та груші помити, очистити від шкірки, видалити з них серцевини, порізати скибочками і викласти їх у каструлю. Додати до підготовленим фруктам 3/5 частини цукрового піску, вершкове масло і частина ванільного цукру, залити всі продукти водою і проварити до готовності яблук і груш. Потрібно стежити за тим, щоб вони не перетворилися на пюре.

    Для приготування дріжджового тіста спочатку необхідно замочити дріжджі. У воду (для зазначеної рецептури — 100-150 мл) слід додати дріжджі і всипати цукор в кількості рівній 4% від маси борошна, залишити на 5-10 хвилин в теплому місці. Потім потрібно просіяти 2 рази борошно, в неї влити заздалегідь підготовлені дріжджі, а також яйця розтерті з цукор-піском, ванільним цукром і цедрою лимона, якщо необхідно можна додати води 30 градусів за Цельсієм.

    Тісто потрібно вимішувати до м’якості мочки вуха, воно не повинно бути дуже рідким, так само як і не повинно бути занадто крутим. Ємність з тістом накрити бавовняно-паперовій тканиною і поставити в темне місце на 30 хвилин.

    Коли тісто підніметься, вже можна починати оформляти торт. Форму для випічки змастити невеликою кількістю рослинної олії. Частину тіста залишити спочатку на формуванні прикрас поверхні торта.

    А інше тісто поділити на 2 рівні частини. Розкачати першу частину тіста і акуратно помістити у форму, вировнівая його. Краї тіста повинні бути трохи підняті, щоб начинка не стикалася з формою.

    Викласти начинку на шар тіста. Потім слід розкачати другу частину і закрити нею начинку, заправляючи краї трохи вниз. Зверху з раніше відкладеного тесту сформувати прикраси.

    Перед тим як відправити торт в духову шафу, його необхідно змастити яєчним жовтком, сполученим зі сметаною. Випікати торт слід при температурі 200-210 градусів за Цельсієм протягом 30-40 хвилин до готовності.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!