Дуже ліниві голубці

Дуже ліниві голубці

Дуже ліниві голубці

Одне з улюблених страв у нашій сім’ї — дуже ліниві голубці. Чому дуже, запитаєте ви. Та тому, що не треба

возитися з капустою і загортати фарш в листя, як робиться при готуванні голубців. Не треба робити котлетки, а потім запікати, як в рецепті ледачих голубців. А ми просто всі поріжемо і згасимо, при цьому смак виходить такий, що не тямиш, наївся ти, чи ні, і хочеться добавки.

рослинне масло

Спосіб приготування:

Часник чистимо і теж дрібно ріжемо.

Морквину миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.

Розігріваємо сковорідку, наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулю і часник і смажимо на невеликому вогні, поки цибуля стане прозорою.

Помидорки миємо, розрізаємо кожну навпіл і вирізаємо все зайве.

Тепер кожну половинку трьом на крупній тертці, залишаючи шкірку.

Можна було, звичайно, спочатку очистити помідори від шкірки, обдавши їх окропом, а потім натерти на тертці. Але неочищені половинки терти і швидше, і зручніше, та й пальці будуть цілі. Отриману томатну масу солимо і перчимо до смаку.

До цього часу цибулю з часником та морквою вже готові. Тепер беремо тарілку з фаршем і половину його невеликими шматочками додаємо в сковороду.

Перемішуємо. Додаємо залишився фарш, солимо, перчимо і знову перемішуємо. Закриваємо кришкою і готуємо хвилин 20 на невеликому вогні, зрідка помішуючи.

Викладаємо в сковороду капусту, солимо, перчимо й перемішуємо. Закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10-15, поки капуста стане м’якою і трохи осяде. У цей час моєму і дрібно ріжемо зелень.

Відкриваємо кришку і додаємо в сковороду рис і протерті помідори.

Перемішуємо. Посипаємо все нарізаною зеленню, ще раз перемішуємо, закриваємо кришкою і даємо протушкувати хвилин 5-10.

Все! Дуже ліниві голубці готові! Подавайте зі сметанкою. Впевнена, вам сподобається.

Смачного!

Посміхніться!

Якщо Вам подобаються мої рецепти, дізнавайтеся про них першими. Вони будуть приходити прямо на Вашу пошту, підписуйтесь на розсилку нижче!

Мої нові рецепти Вам на пошту:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!