Дозволені продукти харчування при цукровому діабеті.

Дозволені продукти харчування при цукровому діабеті.

Дозволені продукти харчування при цукровому діабеті.

Насамперед, хворому на цукровий діабет потрібно дотримуватися частого або дрібного харчування. Прийом їжі відбувається 5 – 6 разів на добу. Завдяки цьому, вуглеводи рівномірно всмоктуються з кишечника, що не приводить до різкого стрибка цукру, а іноді й виявлятися у формі свербежу.

Найкраще дотримуватися певного режиму, харчуючись в строго відведений час.

Слід безжально виключити з раціону продукти харчування при цукровому діабеті, піднімають високо рівень глюкози. Зазвичай це кондитерські вироби, джем, цукор, варення. В меню повинно бути присутнім достатня кількість продуктів з великим вмістом клітковини.

Бажано, щоб в приготованих стравах присутній жир, але більша його частина повинна бути рослинного походження.

Правильне харчування доповнить прийом біологічно активних речовин, чиє дія заснована на корисні якості рослин. Серед них великою популярністю користується Екстракт тоут. Хворі на цукровий діабет залишають відгуки про тоут з вдячністю японським ученим за препарат, здатний швидко знизити рівень цукру в крові, навіть при нетривалому порушення дієтичного харчування.

Забороні підлягають наступні продукти: здоба, варення, кондитерські вироби, шоколад і цукерки, морозиво, мед. Заборонені практично всі солодощі. Вживання цукру допускається тільки після дозволу лікаря і в невеликих обсягах. З меню виключаються солоні, копчені, пряні і гострі страви.

Неприпустимо використання баранячого і свинячого жиру. З фруктів не рекомендується їсти виноград і банани. Під забороною алкоголь.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!