Дитячі рецепти

Дитячі рецепти

Дитячі рецепти

Шоколадна ковбаска з печива

Ласощі родом з нашого дитинства шоколадна ковбаска з печива. Готується вона дуже просто. Діткам напевно сподобається цей десерт, та й дорослі не відмовляться поностольгіровать про радянському дитинстві за чайшкой чаю з шоколадною ковбаскою

пісочне печиво 200 гр.

горіхи 50 гр.

вершкове масло 125 гр.

молоко 20 мл.

яйця 1 шт.

Приготування:

Пісочне печиво викласти в миску і розтовкти в крихту, але великі шматочки повинні залишатися.

Горіхи обсмажити на сковороді або в мікрохвильовій печі, а потім подрібнити. Перемішати печиво з горіхами.

Приготувати шоколадну глазур:

У каструльку викласти вершкове масло, нарізане шматочками. Поставити на вогонь і розтопити на повільному вогні. Цукор змішати з какао-порошком і висипати до вершкового масла, додати молоко, перемішати і варити, постійно помішуючи, близько 5-10 хвилин.

Зняти шоколадну глазур з вогню, дати трохи охолонути.

Окремо збити яйце і акуратно влити в глазур, добре перемішати.

Вирізати шматок фольги або пергаменту, викласти масу у формі ковбаски і щільно загорнути. Готову ковбаску покласти в морозильну камеру на 30-40 хвилин для повного застигання. Потім дістати, видалити фольгу і нарізати на шматочки.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!