Дієтичні домашні тефтелі

Дієтичні домашні тефтелі

Дієтичні домашні тефтелі

Дуже багато людей перебувають в омані, що смачними можуть бути тільки смажені страви. Я з ними категорично не згодна і хочу запропонувати варене блюдо, теж дуже смачне — дієтичні домашні тефтелі. У нашій родині його їдять із задоволенням і дорослі, і діти.

Приготувати дієтичне і при цьому дуже смачна страва — цілком реально.

Для приготування м’ясних тефтелей я купила магазинний фарш. Це дозволило заощадити купу часу. Я використовувала фарш під назвою «Асорті», який складається з суміші яловичини і свинини.

Час приготування страви 1:00 (у разі приготування фаршу самостійно додаємо ще півгодини).

Складність приготування — середня.

На 10 шт. тефтелей вам знадобиться

— 400 г фаршу;

— шматок черствого білого хліба;

— цибуля ріпчаста — 1 велика цибулина;

— куряче яйце — 1 шт .;

— сіль;

Приготування

Раду. Якщо немає можливості готувати щодня свіже м’ясну страву, можна на вихідних виділити час, зробити тефтелі з фаршу з запасом і помістити їх в морозилку. Надалі процес приготування тефтелей у вас буде спрощено.

Послідовність приготування

1. Фарш дістаємо з холодильника і даємо йому полежати при кімнатній температурі приблизно півгодини. Це потрібно для того, щоб було зручно ліпити тюфтельки.

2. Чистимо ріпчаста цибуля.

3. Натираємо цибулю на дрібній тертці.

Раду. Можна додати трохи часнику, однак, якщо його забули купити, цілком можна приготувати страву без цього інгредієнта, все одно буде смачно.

4. З шматки білого хліба обрізаємо корочку.

Раду. Краще використовувати для тефтелей вчорашній хліб. А свіжий потрібно хоча б кілька годин підсушити (нехай він полежить без упаковки).

5. Кришимо шматок білого хліба в тарілку, додаємо трохи кип’яченої води кімнатної температури, залишаємо ненадовго.

Раду. Якщо цю стадію розмокання пропустити, то в домашніх тефтелі можуть відчуватися вкраплення хліба, а це не дуже добре.

6. Вбиваємо куряче яйце в масу для тефтелей.

Раду. Якщо сумніваєтеся, що яйце нормальної свіжості, тоді краще підстрахуватися: розбити його в окремій мисці, потім додати в фарш.

7. Додаємо в миску з фаршем і яйцем білий хліб, який трохи встиг розмокнути (попередньо віджимаємо зайву рідину), цибуля, солимо і перчимо (для дітей — краще обійтися без перцю), потім ретельно вимішуємо масу для майбутніх тефтелей.

9. Формуємо наші дієтичні тефтелі.

Раду. Коли ліпіть тефтелі, руки потрібно змочити водою. Так фарш не буде сильно чіплятися.

10. Кладемо тюфтельки в киплячу воду. Варимо до готовності, приблизно 35 — 40 хвилин.

Подаємо тефтелі з гарніром з картопляного пюре або ж з овочами, що ще корисніше. До відварною тюфтельки прекрасно підійде легка закуска з помідорів з горіхами, цибулею і часником. Приємного апетиту.

Тепер ви знаєте, як смачно приготувати м’ясні тефтелі і ви будь-який момент зможете порадувати близьких новим блюдом.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!