Цукати з гарбуза на зиму

Цукати з гарбуза на зиму

Цукати з гарбуза на зиму

Цукати, ми часто бачимо «сушені» фрукти з такою назвою в магазині або ж ринку. І більшість з нас їх набуває. Найбільш поширеними серед таких солодощів є чорнослив, курага, сушений банан і фініки.

Цукати це відмінний замінник цукерок для маленьких дітей, тому що вони не тільки смачні, але й дуже корисні. Також такі солодощі прекрасно сприймаються гостями, особливо під час чайної церемонії. Цукати ситні і цікаві в будь-якому вигляді.

У в’язі з цим ми вирішили сьогодні поділитися з вами простим рецептом приготування таких цукатів в домашніх умовах. Ви напевно не замислювалися над тим, що цукати можна приготувати й самому? А ми вас сьогодні цьому навчимо. І ще один сюрприз для вас — цукати ми сьогодні будемо готувати незвичайні, але дуже ароматні і смачні з гарбуза! Готувати їх будемо в духовці. після приготування їх можна відразу їсти, а так само частина залишити на зиму.

На зберігання цукати потрібно прибрати в стерилізовані баночки і герметично закрити кришками.

Давайте дивувати своїх рідних і друзів новими кулінарними шедеврами!

Отже, для приготування цукатів з гарбуза нам знадобиться наступне:

  • Гарбуз — 1кг.,
  • Цукровий пісок — 1,2 кг.,
  • Вода — 300 м,
  • Ванілін — 0,05 м,
  • Лимонна кислота — 3 м
  • Цукати з гарбуза в духовці на зиму, простий рецепт з фото:

    Починається робота над приготуванням цукатів з очищення основного інгредієнта — гарбуза. Для цього підготуємо Овочечистка, вона допоможе зрізати шкірку гарбуза дуже тонко. Очистимо повністю гарбуз, разрежем її наполовину і видалимо нутрощі з насінням.

    Після чого нарізаємо гарбуз середніми кубиками за допомогою гострого ножа.

    Бланшируємо нарізаний гарбуз в гарячій киплячій воді близько 7-10 хвилин. Потім відразу ж охолодити гарбуз у холодній воді.

    А поки займемося приготуванням сиропу для цукатів. Для цього в каструльку додамо цукровий пісок, соду і лимонну кислоту.

    Поки ми готували сироп, гарбуз вже повинна бути готова для подальшої роботи. Відправимо пробланшировать кубики гарбуза на дрібне сито і відставити, щоб вся вода повністю скла.

    Потім залиту сиропом гарбуз кип’ятимо на слабкому вогні близько 15 хвилин і залишаємо в сторону на 9-10 годин.

    Після чого знову повторно варимо на слабкому вогні близько 14-15 хвилин і витримуємо ще стільки ж годин (десять). У процесі третьої варіння гарбуз уварюємо до готовності, т.е до стану кипіння сиропу 108 градусів. І в кінці варіння третьою за рахунком в суміш додаємо ванілін.

    Уварені до готовності кубики гарбуза відкидаємо на друшляк або дрібне сито і почекаємо, поки сироп повністю стече. Приблизно це займає не більше двох годин.

    Підготовлені та остиглі шматочки гарбуза розкладаємо на деко в один ряд і відправляємо в духовку, розігріту до 35-40 градусів. Цукати також можна підсушувати і при кімнатній температурі на сонці протягом 2-3 діб.

    На половину готові цукати з гарбуза виймаємо з духовки і обробляємо їх далі.

    Обкачуємо кожен шматочок в цукровому піску і знову викладаємо їх в один шар на деко. І досушують до готовності.

    Гарбузове цукати готові тоді, коли вони не липнуть до рук і повністю сухі.

    Зберігати цукати потрібно в чистих герметичних скляних ємкостях. Цей простий рецепт підходить для заготівлі цукатів на зиму.

    Цукати з гарбуза готові! Приємного вам чаювання!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!