Айсінг

Айсінг

Айсінг

Нерідко багатьом доводиться стикатися з таким терміном, як Айсінг. Деякі не знають його значення і починають задаватися питанням, що під ним мається на увазі. В першу чергу слід сказати, що його використовують професійні кондитери, а також ті, хто любить робити солодощі будинку. Під айсінгом розуміється густа пластична мастика. Її виготовляють, як правило, з цукрової пудри і яєчного білка.

Також в неї додають лимонну кислоту або сік лимона. Вона має білий колір, але при необхідності Айсінг можна зробити і кольоровим за допомогою харчових барвників.

З айсінгом (цукрова мастика або цукрова паста) роблять різні ажурні деталі неймовірної краси, які виступають в якості декорацій та прикрас для тортів. Вони є їстівними, але при цьому відрізняються великою крихкістю. Роблять їх за допомогою кондитерського кулька.

Процес по створенню айсінгом може зайняти від декількох годин до декількох днів, але результат завжди того варто, тому що вдається створити унікальне і оригінальне оформлення для кондитерських виробів. Завдяки своїй ажурності і надзвичайною красою воно робить особливим навіть найпростіший торт. Тому його так часто використовують для прикраси подібної випічки.

Як працюють з айсінгом?

Можна з упевненістю сказати, що робота з айсінгом порівнянна з ювелірною. Перш ніж приступити до створення прикрас, їх малюють на папері. Потім у зразку опрацьовуються всі деталі до найдрібніших подробиць. Готовий шаблон кондитери підкладають під поліетилен, який змащується оливковою олією. А потім відбувається викладка маси згідно зробленому малюнку.

Тут все робиться не поспішаючи і з особливою акуратністю.

Збираючись зробити Айсінг, вкрай важливо виділити значну кількість часу. Його для торта необхідно готувати за кілька днів. Справа в тому, що робота дуже трудомістка, та й цукрово-яєчна маса сохне досить тривалий час.

Зберігати зроблені прикраси потрібно обов’язково в сухому місці. У холодильник їх класти не можна. Якщо проникне волога або вони занадто сильно промерзнуть, то вони можуть зламатися.

Починати готувати Айсінг потрібно з простих речей, відразу не вдасться створити об’ємні композиції. Тому рекомендується спочатку створювати сніжинки, невеликі квіточки і так далі. А через деякий час, набивши руку, можна приступати до створення шедеврів: фігурок звірів, бутонів троянд, замків та інших.

Купити Айсінг

Ви завжди можете купити найпопулярніший Айсінг від італійської фірми Модекор в нашому інтернет-магазині за наступним посиланням:

Приємних покупок і красивих тортів!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!